İphone Şarj Aletiyle Telefonlar Hacklenebiliyor.
21. Yüzyılda popülerliğini koruyan hackerliğe yeni bir yöntem daha eklendi. Ne mi? İPhone şarj aletiyle telefon hacklemek!

   

    şimdiye kadar internet üzerinden virüslerle mobil kullanıcıların özeline ve bilgilerine sızmaya çalışan hackerlara alternatif olarak akıllı telefon pazarında önemli bir yeri olan iPhone sızmanın başka bir yolu bulundu. Bulanlar ise bilim adamları.

    ABD’nin Georgia Teknoloji Enstitüsü araştırmacıları Billy Lau, Yeongjin Jang ve Chengyu Song, yaptıkları ve ‘Mactans’  adını verdikleri alet sayesinde iPhone’lara sızmak için yeni bir yöntem geliştirdi.Üç araştırmacı, yaptıkları çalışmayı Temmuz ayında yapılacak ‘Bilgi İşlem Güvenlik Konferansı’nda tanıtacak. Yeni ürün “bir saldırganın yazılımını nasıl Apple ile aynı şekilde cihazın içine saklayabildiğini” gösterecek.

    Telefonları şarj makineleriyle hack’leme teknolojisi, şimdilik sadece ‘araştımacıların’ elinde. ‘Mactans’ cihazını üreten araştırmacılar kötü niyetli hackerler gibi kimseyi hack’lemeye çalışmıyor; ‘sadece yapılabileceğini gösteriyor.’

    Habere göre cihaz, küçük olduğu halde iPhone’un içerisine sığmayan, fakat şarj aleti veya kutusu içerisine sığabilen ‘Beagle Board’ işlemcisini kullanıyor.

    Araştırmacılar kısıtlı bir bütçeyle cihazı geliştirdiklerini söylerken, ‘zamanı ve kaynakları olan kötü niyetli hacker’ların yapabilecekleri kötü amaçlı eylemlerden de endişe duyduklarını’ söyledi.

Yorum Yaz...

-

Yazmis oldugunuz yorumlar küfür hakaret vb. içerik içermemelidir.Yorumlar yönetici onayindan sonra yayinlanmaktadir.

Yorumlar
Hiç yorum yapilmamiş. ilk yorumu siz yapın.
En Çok Okunanlar
Forumdan
Cevap Bekleyen Sorular