Windows 8.1
Windows 8.0 işletim sistemi yeni dönemde tam bir fiyasko olarak tarihe geçti ve beklentileri karşılamadı.Windows ile özdeşleşen Başlat tuşu da 8.0 versiyonunda tarihe karışmış görünüyordu. Fakat Microsoft bu konuda kullanıcılardan gelen istek, şikayet ve öneriler doğrultusunda 8.1 versiyonunda Başlat tuşunun geri geleceğini açıkladı.

   Eski Windows versiyonlarında sol alt kenarda yer alan ve en alışıldık kullanıcı arayüzüne adım atmamızı sağlayan başlat tuşu, Microsoft logosuyla sol alt köşedeki yerini tekrar edinecek.

   Microsoft, başlat tuşunun geri dönmesinin yanı sıra, kullanıcıların alışamadığı tasarımın da değişeceğini belirtti. Yeni tasarımda ‘All Apps’ yani ‘Tüm Uygulamalar’ başlığı altında bir ekran sunacak olan Windows 8.1, PC’ye yüklenen tüm yazılımları göstererek kullanıcılarına büyük kolaylık sağlamayı hedefliyor.

   Her ne kadar başlat tuşunun geri dönmesinin çok büyük bir değişim olmadığını belirtilse de, geri dönmesinden birçok kullanının memnun olacağı düşünülüyor.

   Ayrıca, Pokki gibi üçüncü parti uygulama ve programların da Microsoft’u kendi logosunu tekrar bilgisayar ekranına eklemek konusunda etki etmiş olabileceği belirtildi. Windows’a uyumlu programlar ekleyen Pokki, ‘kendisine ait başlat menüsünün 3 milyon kez indirildiğini’ açıklamıştı.

   Küçük ve büyük pencerelerden oluşan ekranlarla gelecek olan Windows 8.1, ekstra olarak daha gelişmiş bir arama özellikleri sunacak. BUILD geliştiriciler konferansında yeni ara yüzü hakkında daha fazla bilgi verecek olan Microsoft’un, Windows 8.1’i 2013 sonunda kullanıma sunması bekleniyor.

Yorum Yaz...

-

Yazmis oldugunuz yorumlar küfür hakaret vb. içerik içermemelidir.Yorumlar yönetici onayindan sonra yayinlanmaktadir.

Yorumlar
Hiç yorum yapilmamiş. ilk yorumu siz yapın.
En Çok Okunanlar
Forumdan
Cevap Bekleyen Sorular